top of page

customer.

  • Skribentens bildCustomer Nordic AB

Så lyckas du med rabatten i trädgården | Marknadsbiblioteket.se

Uppdaterat: 28 aug. 2023

Från traditionella kampanjer där ”rabatter” är ett av de mest använda verktygen, till att skapa ett mervärde för sina kunder med hjälp av premier. Fredrik Ahnmark utvecklar tillsammans med samarbetspartners mervärdesprodukter som tar kundresan vidare, (även) efter genomfört köp. ”Att ge kunderna något att minnas från senaste gången de köpte senap är en vinning från för båda sidor”, säger Fredrik.


Fredrik Ahnmark, ägare och grundare av Customer Nordic, såg ett behov hos företag att skapa kostnadseffektiv uppmärksamhet som ger resultat, utan att nödvändigtvis behöva ta från sina egna marginaler. Säljpremier hjälper kunden att fatta ett snabbare köpbeslut, stärker värdet av produkter och gör kampanjen mer ihågkommen än en rabatt.

  • I en konkurrenskraftig omvärld behövs ett större mervärde för att stärka sin position och kundlojalitet. Allt handlar inte alltid om pris, och det är där säljpremier kommer in i bilden. Vi har alltid vår kund och slutkonsumentens intresse i fokus, och vårt mål är att nå den bästa effekten av en investerad kampanj.

Så du menar att erbjuda sina kunder ett mervärde i stället för en rabatt ger ökad kundlojalitet?

  • Ja, det är ett sätt att öka kundlojaliteten på. Budskapet och känslan hos kunden blir att de är mycket uppskattade och speciella då de får något med ett högt värde för en liten motprestation.

Viktigt att tänka till Pandemin har haft en viss effekt på hur företag idag väljer att prioritera sina kunder och behandla kundresan för att skapa starkare och lojalare relationer. Då de flesta har ställt om till en digital lösning och gjort sig mer tillgängliga än någonsin, är det desto viktigare att sätta kundens intresse i första rummet då jämförelsen mellan företagen bara är ett knapptryck bort.

  • Det vi har lärt oss är att ju mer personliga vi är i vår kommunikation, desto bättre lär vi oss känna kunderna. På så sätt skapar vi ett större förtroende och kan vara med att bygga kampanjer som ger resultat i fler led. Ökad försäljning som skapar ett större värde och samtidigt bygger kundlojalitet.

Kollegan Emma nickar instämmande till det Fredrik säger, och berättar att de bästa samtalen hon får ta emot är när slutkonsumenten som fått ta del av en säljpremie ringer in och entusiastiskt bokar sin hotellövernattning. Emma förtydligar vad hon får vara med om och upplever under sin arbetsdag.

  • Att få ta emot ett samtal där någon har fått en gåva i samband med att hen fyller år ifrån oväntat håll, skapar alltid en mycket positiv känsla hos mottagaren. Det kan röra sig om att personen i fråga har blivit ny kund hos en av de företag som nyttjar våra premier i sina kampanjer utan att själv förstå varför man fått den. Det är vad vi kallar för en RAK aktivitet (random acts of kindness). Ett jättebra sätt att skapa relation med sina kunder via mjuka värden. Det är otroligt kul att få vara med om och bidra till.

Det är aldrig bra att sluta synas Att du i samband med att din kund fyller år skickar en gåva, till exempel en övernattning för två på ett Herrgårdshotell tillsammans med ett personligt följebrev, gör att du kommer bygga starka mjuka värden i din relation med kund, och kommer närmare denna vid nästa köpbeslut. Och dessutom med stor sannolikhet blir ambassadör för ditt företag då kunden berättar för bekanta om detta.

  • Vi förstår att pandemin har varit en utmaning för många, men det är aldrig bra att sluta synas, och vi vågar säga till våra kunder att det är nu ni har möjlighet att sticka ut ordentligt, säger Fredrik.

Pandemin har gjort oss flexibla

Customer Nordic samarbetar med många olika hotell och hotellkedjor och förstår vikten av att vara flexibel i förhållande till hur föränderlig tiden har varit för branschen. De har gjort stora förändringar för att tillgodose sina partners och kunder för att skapa en bra upplevelse för personen som ska nyttja premien.

  • Genom att våra kunder är med och skapar affärer genom att ge bort affärer, är vi alla delaktiga till varandras framgångar. Det är en fantastisk känsla, säger Fredrik.

Vill din kund ha med sig hunden till hotellet

Customer Nordic tar hand om paketeringen av kampanjen, bokningarna, utskicken, uppföljning, returhantering, svarar upp på alla frågor gällande premien, ja allt som kan tänkas vara. I över 15 år har de levererat framgångsrika kampanjer, och deras erfarenhet får du på köpet!

15 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page